100年の謎がついに明らかに!スイスチーズの“穴”の正体とは?【和訳付き】
If you love the idea of eating food with holes in it, this is probably the best news you'll hear all day. After old wives' tales about hungry mice, a shedload of random guesses, and nearly a hundred years of research, we now have the answer to why Swiss cheese has holes in it.
穴の開いた食べ物を食べるのが好きなら、これは今日一番のニュースかもしれません。お腹を空かせたネズミについての迷信や、いい加減な憶測の数々、そして約100年にわたる研究を経て、ついにスイスチーズに穴が開く理由がわかりました。
old wives' tale … くだらない迷信
a shedload of … ばかみたいにたくさんの
The iconic holes in the cheese have baffled scientists for a century and we can now forget the claim that mice were responsible. It turns out the culprit is hay.
この象徴的なチーズの穴は、1世紀にわたって科学者たちを悩ませてきましたが、ネズミが原因だという説はもう忘れてしまっていいのです。犯人はなんと干し草でした。
baffle … 途方に暮れさせる、困惑させる
culprit … 犯人、原因
The traditional method of gathering milk via open-air buckets means microscopically small particles of hay are allowed into the milk, creating holes as the liquid matures into cheese.
ふたのないバケツで牛乳を集める昔ながらの方法では、微細な干し草の粒子が牛乳に混入します。この粒子が、液体がチーズへと熟成する過程で穴を作っていたのです。
The revelation by a Swiss agricultural institute also solves another mystery – why the famous holes in cheeses like Emmentaler have been getting smaller or disappearing completely over the last fifteen years.
スイスの農業研究所によるこの発見は、もう一つの謎も解き明かしました。それは、エメンタールのような有名なチーズの穴が、ここ15年ほどで小さくなったり、完全になくなったりしている理由です。
revelation … 意外な新事実、思い掛けないこと
Emmentaler … エメンタール(チーズの種類)
This is because the milk has been getting cleaner. The use of industrial milking systems has now caused the holes to decline. In a series of tests, the scientists added different amounts of hay dust to the milk during the cheese-making process and discovered it allowed them to regulate the number of holes.
これは、牛乳がより清潔になってきたからです。産業用の搾乳システムの使用により、穴が減少しているのです。科学者たちはチーズ作りの過程で牛乳にさまざまな量の干し草の粉を加える実験を行い、それによって穴の数を調整できることを発見しました。
regulate … 調節する
最終更新:2025/5/29
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